Prinsă cu mâța-n sac! Marine Le Pen trebuie să restituie Parlamentului European 300.000 de euro

204
Prinsă cu mâța-n sac! Marine Le Pen trebuie să restituie Parlamentului European 300.000 de euro - marine-1529414545.jpg

Articole recomandate

Justiția europeană a confirmat, ieri, că șefa extremei drepte din Franța, Marine Le Pen, trebuie să restituie Parlamentului European suma de 300.000 de euro, echivalentul remunerației unei asistente considerate a fi fost angajată fictiv de fosta eurodeputată, transmite agenția AFP, consultată de Agerpres. 


Marine Le Pen, președinta Adunării Naționale (RN, fostul Front Național), a contestat decizia din 2016 a PE la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), cu sediul la Luxemburg. 


"Marine Le Pen nu a fost în măsură să demonstreze că asistenta sa efectua sarcini efective pentru ea și nu a furnizat probe ale unei activități oarecare cu titlul de asistență parlamentară, ceea ce a recunoscut, de altfel, în cursul audierii", a arătat Curtea, în decizia sa. 


CJUE respinsese anul trecut cererea lui Le Pen de suspendare a reținerilor operate de pe salariul său de eurodeputat, decise de Parlamentul European pentru recuperarea sumei de 298.500 de euro.
 
Marine Le Pen, membră a PE între 2009 și 2017, a avut indemnizația parlamentară și indemnizația de ședere înjumătățite de la începutul lui 2017. 


Reținerile operate din veniturile de eurodeputat, până când Marine Le Pen a părăsit PE în 2017, au permis parlamentului să recupereze în jur de 60.000 de euro, a precizat o sursă din legislativul european. 


Pentru a recupera și restul sumei, PE mizează pe procesul intentat în Franța, în care s-a constituit parte civilă. 


Pe baza unei anchete a OLAF (oficiul antifraudă al UE), PE a estimat la 340.000 de euro suma totală datorată de Marine Le Pen pentru angajarea considerată fictivă a doi asistenți parlamentari, printre care și Catherine Griset, șefa sa de cabinet din partid. 


Marine Le Pen are la dispoziție două luni pentru un eventual apel în fața Curții de la Luxemburg. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4776 secunde