Principalul opozant rus, Alexei Navalnîi, eliberat din închisoare

152
Principalul opozant rus,  Alexei Navalnîi, eliberat din închisoare - alexeieliberat-1508682434.jpg

Articole recomandate

Principalul opozant rus, Alexei Navalnîi, a anunțat că a fost eliberat, ieri, din centrul de detenție din Moscova, unde a fost închis 20 de zile, pentru că a organizat manifestații neautorizate împotriva președintelui Vladimir Putin, relatează AFP.

"Salut ! Am ieșit din închisoare", a scris Navalnîi pe contul său de Instagram, cu o fotografie care îl arată pe o stradă. Poliția a organizat eliberarea lui, evitând ca o mulțime de jurnaliști să-l aștepte în fața centrului de detenție.

Navalnîi, care și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din martie 2018, a adăugat că este "gata să lucreze" și că va merge la Astrahan (sud-vest) pentru a participa acolo, în cursul serii, la o manifestație care a fost aprobată de către autoritățile locale.

În mesajul său, Alexei Navalnîi (41 de ani), avocat și blogger anticorupție, a precizat că, pe durata detenției, a citit douăzeci de cărți, a învățat câteva cuvinte în limba kârgâză și a băut 80 de litri de ceai.

Duminică dimineața, partizani ai lui Navalnîi au desfășurat pe un pod din apropiere de Kremlin o banderolă pe care scria: "Este timpul să ne debarasăm de Putin și să-l alegem pe Navalnîi".

În acest an, opozantul rus a executat pedepse cu închisoarea de 15, 25 și 20 de zile pentru că a organizat manifestații neautorizate împotriva lui Putin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3743 secunde