Primarul Londrei se declară "dezamăgit" că Theresa May nu a fost demisă și cere un nou referendum

193
Primarul Londrei se declară

Articole recomandate

Primarul Londrei, Sadiq Khan, un politician laburist, s-a declarat "profund dezamăgit" că Guvernul Theresa May nu a fost demis de Camera Comunelor și cere organizarea unui nou referendum pe tema apartenenței Marii Britanii la Uniunea Europeană, potrivit hotnews.ro.
"Sunt profund dezamăgit că deputații conservatori au pus în seara aceasta interesele politice deasupra intereselor naționale. Guvernul trebuie să anuleze imediat procedura Articolului 50. Dacă nu putem avea alegeri anticipate, decizia finală trebuie să aparțină publicului britanic, cu opțiunea de a rămâne în UE", a transmis Sadiq Khan prin Twitter, conform cotidianului The Guardian.


Sadiq Khan a criticat în mai multe rânduri decizia de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Districtul financiar al Londrei (City of London) riscă să fie afectat puternic de Brexit.


Camera Comunelor a respins la limită, miercuri seară, moțiunea de cenzură depusă de opoziția laburistă la adresa Guvernului Theresa May, care rămâne astfel în funcție și încearcă să găsească soluții pentru depășirea impasului în procedura Brexit.


Liderul opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, a spus că nu vrea să înceapă discuțiile cu Theresa May până când aceasta nu exclude un Brexit fără acord. (The Guardian) 


Europarlamentarii britanici din Partidul Conservator nu cred că în Marea Britanie va mai fi un al doilea referendum privind Brexit-ul. John Procter, vicepreședinte al grupului conservatorilor britanici din PE, a declarat pentru HotNews.ro că Theresa May va avea susținerea tuturor partidelor, iar guvernul reprezentat de ea nu va pica.


"Nu sunt un fan al referendumului de niciun fel. Cred că nici referendumul din 2016 nu a fost o idee bună ținând cont de tot ce s-a întâmplat de atunci. Acum suntem unde suntem și nu cred că un al doilea referendum va rezolva această problemă. Este clar că avem o dilemă în Regatul Unit unde o majoritate a votat părăsirea Uniunii Europene, dar n-a fost specificat în ce termeni vom ieși din Uniunea Europeană. Și asta a fost dificil, pentru că membrii parlamentului au fost aleși după referendum și au avut viziuni diferite asupra acestui lucru. Iar această problemă încearcă să o rezolve Theresa May", a declarat John Procter.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0317 secunde