Prima zi a vizitei cancelarului german Angela Merkel în Islanda

140
Prima zi a vizitei cancelarului german Angela Merkel în Islanda - prima-1566313841.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel a vizitat, luni, istoricul Parc național Thingvillir situat în apropierea capitalei islandeze, obiectiv ce aparține patrimoniului natural mondial, informează DPA. 


Gazda sa, premierul Katrin Jakobsdottir, a declarat că acesta este "un loc al memoriei noastre colective", o trimitere la faptul că parcul vulcanic este cunoscut și ca fiind locul primei adunări parlamentare din Islanda, în 930 d.Hr. 
Angela Merkel s-a declarat "profund mișcată" de prezența sa într-un "loc care a fost, acum peste 1.000 de ani, locul unei adunări democratice". 


În cadrul discuțiilor bilaterale, cei doi premieri au abordat teme precum schimbările climatice, aspecte de actualitate de pe agenda internațională, UE și egalitatea de gen. 


Premierul islandez a remarcat că invitata sa a fost "un apărător hotărât al democrației liberale într-o perioadă de ascensiune a multor mișcări populiste autoritare". Ea a menționat totodată rolul cancelarului german ca model pentru alte femei implicate în politică, inclusiv pentru propria persoană. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3442 secunde