Prima grevă generală din educație, în Spania

55
Profesorii, elevii, studenții, părinții și sindicatele din sistemul de învățământ din Spania au participat, ieri, la prima grevă generală din educație. Potrivit postului public de televiziune din Spania, greva a fost convocată de Platforma de stat pentru școala publică, afectează toate nivelurile de învățământ și este îndreptată împotriva reformei educației.

Protestatarii îi cer ministrului spaniol al educației, Jose Ignacio Wert, să retragă anteproiectul legii organice pentru îmbunătățirea calității învățământului, pe care guvernul de la Madrid ar urma să îl aprobe vineri, în ședința săptămânală a consiliului de miniștri.

La grevă au luat parte 5,5 milioane de elevi, 500.000 de profesori din ciclul primar și secundar, precum și 1,4 milioane de studenți și 100.000 de profesori și cercetători universitari.

Anul școlar și cel universitar 2012-2013 au început sub semnul austerității în cheltuielile statului și reducerii, pentru prima oară, a bugetului pentru educație, cu 3 miliarde de euro. În plus, de la 1 septembrie 2012, creșterea TVA la unele materiale școlare la nivelul maxim de 21% a stârnit indignarea asociațiilor și sindicatelor din acest sector. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8623 secunde