Prima declarație a lui Bashar al-Assad după atacul din Siria

217
Prima declarație a lui Bashar al-Assad după atacul din Siria - bas1-1523712999.jpg

Articole recomandate

Președintele sirian Bashar al-Assad a declarat sâmbătă că este mai hotărât ca oricând să "lupte împotriva terorismului" în Siria, după atacurile occidentale din cursul nopții asupra unor instalații militare ale regimului său ca represalii la un presupus atac chimic, relatează AFP, preluată de Agerpres.


"Această agresiune nu face decât să întărească hotărârea Siriei de a continua să lupte și să învingă terorismul, pe fiecare parcelă de teritoriu", a spus Assad într-o convorbire la telefon cu omologul său iranian Hassan Rohani, conform președinției siriene.

Atacurile au fost lansate de SUA, Franța și Marea Britanie ca represalii la un presupus atac chimic la 7 aprilie în orașul Douma, ultimul bastion rebel din Ghouta de Est, în apropiere de Damasc.

Conform unor echipe de salvare prezente la fața locului, acest atac a făcut cel puțin 40 de morți. Regimul sirian, apărat de aliații săi rus și iranian, a negat orice responsabilitate, spunând că este vorba de "fabricații" din partea rebelilor.

Președinția Siriei a publicat un scurt clip cu președintele Bashar al-Assad sosind la lucru, în dimineața în care Statele Unite și coaliția internațională a lansat un atac asupra mai multor puncte strategice ale sirienilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2178 secunde