Ministrul de Interne italian, Matteo Salvini:

"Prezența teroristă în ambarcațiunile cu migranți a devenit o certitudine"

192

Articole recomandate

Haosul din Libia creat în urma ofensivei forțelor conduse de mareșalul Khalifa Haftara a sporit riscul prezenței teroriste pe ambarcațiunile cu migranți care se îndreaptă spre Italia, a avertizat, ieri, ministrul de Interne italian, Matteo Salvini, transmite Reuters.

"Infiltrarea terorismului islamic nu mai este un risc, a devenit o certitudine: de aceea, este datoria mea să reiterez că pe coastele italiene nu va fi permisă nicio debarcare", a spus Salvini într-un interviu acordat postului public de radio italian.

Lider al partidului Liga, Matteo Salvini a refuzat să precizeze dacă poziția Romei s-ar putea schimba în cazul unui război în toată regula în Libia, în urma spiralei de violențe care a cuprins țara nord-africană după înlăturarea de la putere a dictatorului Muammar Ghaddafi, în 2011.

În 2017, Italia a încheiat un acord, validat de Uniunea Europeană, cu autoritățile libiene privind instruirea și echiparea gărzilor de coastă libiene. O înțelegere mai controversată cu milițiile libiene a permis începând din iulie 2017 o scădere drastică a plecărilor migranților către Europa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7628 secunde