Președintelui Trump îi este greu să creadă că Israelul ar fi spionat Casa Albă

de Cuget Liber Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 132
Președintele Donald Trump a negat, joi, veridicitatea informațiilor potrivit cărora Israelul ar fi spionat Casa Albă și a reafirmat relația excelentă pe care o are cu statul evreu, informează AFP. 


„Nu cred. Nu cred că israelienii ne spionează. Mi-ar veni greu să cred”, a declarat președintele Statelor Unite. „Totul este posibil, dar nu cred”, a insistat liderul de la Casa Albă. 


Un articol apărut în Politico scrie despre faptul că Israelul ar fi amplasat, în 2017, dispozitive de supraveghere a telefoanelor mobile în zona din apropierea Casei Albe, în inima capitalei Statelor Unite. 
„Aceste aparate cu siguranță au servit la spionarea președintelui Donald Trump și a consilierilor săi”, a explicat un oficial american, citat în articol. 


Israelul a negat cu fermitate aceste acuzații. O dezmințire reluată, joi, de premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a denunțat o poveste „complet inventată”. 
„Am o linie directoare: fără spionaj în Statele Unite”, a asigurat prim-ministrul israelian. „Aceasta este respectată la literă, fără excepții”, a mai spus Netanyahu. 
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei