Președintele Xi Jinping: "Numai socialismul poate salva China!"

189
Președintele Xi Jinping:

Articole recomandate

"Numai socialismul poate salva China", a declarat, ieri, președintele chinez Xi Jinping, la câteva zile după realegerea sa în unanimitate de către parlament, care i-a oferit, de asemenea, posibilitatea de a rămâne în fruntea statului cât timp dorește, notează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


Într-un discurs solemn la închiderea sesiunii plenare anuale a Adunării Naționale Populare, omul forte de la Beijing, considerat ca fiind cel mai puternic lider chinez din ultimul sfert de secol, a reafirmat rolul conducător al Partidului Comunist Chinez. 


"Istoria a dovedit și va dovedi în continuare că numai socialismul poate salva China", a afirmat Xi Jinping, în contextul în care, în 2019, Republica Populară va sărbători 70 de ani de la proclamarea sa. "Numai dezvoltând socialismul cu caracteristici chineze vom putea împlini marea renaștere a națiunii chineze", a subliniat el în acest discurs cu accente patriotice. 


În direcția țărilor străine, Xi Jinping a dat asigurări că elanul fenomenal al țării sale de aproape patru decenii nu reprezintă o amenințare pentru nimeni. 


"China nu va sacrifica niciodată interesele altor țări pentru a-și asigura propria dezvoltare", a mai afirmat liderul celei de-a doua economii mondiale, expusă amenințărilor protecționiste ale președintelui american Donald Trump. 


"Numai cei care au obiceiul de a amenința pe alții îi consideră pe ceilalți o amenințare", a declarat el într-o aluzie voalată la țările occidentale și, mai ales, la Statele Unite. "Nimeni nu ar trebui să înțeleagă greșit sau să deformeze aspirațiile sincere și acțiunile poporului chinez de a contribui la pacea și dezvoltarea omenirii", a ținut să adauge șeful statului. 


Cu toate acestea, Xi Jinping a avertizat din nou Taiwanul, insulă revendicată de Beijing din 1949, reiterând că țara sa nu va accepta niciodată separarea niciunei bucăți din teritoriul său. 


"Acțiunile și manevrele vizând separarea țării sunt sortite eșecului", a subliniat el, în contextul în care Statele Unite au adoptat recent o lege autorizând vizite reciproce la nivel înalt între Taiwan și SUA. Această lege este o lovitură pentru Beijing, care se consideră ca singurul reprezentant legitim al Taiwanului și nu permite contacte între guvernul de la Taipei și țări străine. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5906 secunde