Președintele Venezuelei se bazează pe criptomoneda "Petro" pentru relansarea țării

126
Președintele Venezuelei se bazează pe criptomoneda

Articole recomandate

Președintele Venezuelei afirmă că țara sa a câștigat peste 730 de milioane de dolari într-o singură zi de când și-a lansat propria criptomonedă, botezată "Petro". Nicolas Maduro spune că este soluția care va relansa țara.


Nicolas Maduro: "Înainte de Superman, a fost creată kryptonita perfectă, criptomoneda, Petro. Nici măcar Superman nu ne va sta împotrivă".


Președintele spune, optimist, că în Petro se vor tranzacționa afaceri din turism și petrol.


Rafael Antolines, economist la Universitatea Centrală din Venezuela: "Petro este prima și singura criptomonedă lansată de un stat. Guvernul venezuelean a început pre-vânzarea ei pe 20 februarie, cum era programat, și va putea strânge fonduri importante. E foarte semnificativ!".


În condițiile unei monede naționale, bolivarul, complet devalorizată, cu inflație aproape incalculabilă în termeni reali, președintele afirmă că în curând venezuelenii de rând vor putea folosi Petro ca să plătească facturi și impozite. Dar o criptomonedă este echivalentul a 60 de dolari; salariul minim - 3 dolari.


Nicolas Maduro afirmă că, după numai o zi pe piață, Petro a adus la buget echivalentul a 735 de milioane de dolari.


Criptomoneda bazată, cum îi spune și numele, pe rezervele de petrol ale țării, este însă privită cu suspiciune de investitorii străini. Aceste rezerve sunt în mare măsură ipotecate... Chinei.


Dacă Venezuela folosește criptomoneda ca un fel de obligațiuni la termen, e neclar cum le va plăti, având în vedere că oricum a intrat în incapacitate de plată față de creditori.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0811 secunde