Președintele turc, invitat la un Summit UE în martie

133
Președintele turc, invitat la un Summit UE în martie - presedinteleturc-1518092698.jpg

Articole recomandate

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a invitat pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la un Summit al Uniunii Europene care va avea loc în Bulgaria, în luna martie, informează Politico.

Preben Aamann, purtătorul de cuvânt al lui Tusk, a spus, într-o postare pe Twitter, că la Summit vor fi prezenți și Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, și Boyko Borisov, prim-ministrul Bulgariei, țară care deține președinția Consiliului UE.

Aamann a adăugat că Summit-ul ar urma să aibă loc pe 26 martie la Varna pentru a se discuta relațiile dintre Uniunea Europeană și Turcia precum și alte probleme regionale și internaționale.

Tensiunile dintre Ankara și UE s-au intensificat după lovitura de stat eșuată din Turcia la care autoritățile turce au reacționat arestând judecători, jurnaliști și membri importanți din opoziție.

În ultima lună, președintele turc a încercat să îmbunătățească relațiile cu liderii UE prin vizite la președintele francez Emmanuel Macron și la prim-ministrul italian Paolo Gentiloni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8311 secunde