Președintele Igor Dodon vrea să închidă Muzeul ocupației sovietice din Chișinău

165
Președintele Igor Dodon vrea să închidă Muzeul ocupației sovietice din Chișinău - presedintele-1571877312.jpg

Articole recomandate

Președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, intenționează să închidă Muzeul ocupației sovietice, inaugurat în 2015 în incinta Casei Armatei din Chișinău, iar în locul acestuia "să facem un muzeu de istorie normal, bun, frumos", informează portalul Deschide.md și Ziarul Național din Chișinău. 


Prezent la evenimentul dedicat împlinirii a 20 de ani de la înființarea Uniunii ofițerilor din Republica Moldova, organizație condusă de către consilierul său Victor Gaiciuc, Dodon a făcut, marți seară, o serie de promisiuni, criticând dur guvernul premierului Maia Sandu cu "absolvenții săi de Harvard". 


El le-a mulțumit reprezentanților organizației respective că s-au implicat în activitățile dedicate "aniversării a 660-a de la întemeierea statului moldovenesc și a 75-a de la eliberarea țării de sub ocupația fascistă". 


"Este aici ministrul Apărării. Trebuie să facem un muzeu bun. Predecesorul său a făcut un muzeu al nu știu cărei ocupații. El trebuie închis, dacă încă nu a fost. Deja l-au închis? Și să facem un muzeu de istorie normal, bun, frumos, în care să se regăsească și drapelul de luptă pe care ni l-a dăruit Serghei Șoigu, care s-a aflat aici pe 24 august, în ziua eliberării Moldovei", a declarat Dodon, sfidând sutele de mii de victime ale ocupației sovietice din Basarabia, notează Ziarul Național din Chișinău. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3819 secunde