Președintele Hamid Karzai dă vina pe SUA pentru corupția din Afganistan

183

Articole recomandate

Într-un interviu acordat canalului de televiziune american NBC, președintele afgan Hamid Karzai a atribuit Statelor Unite ale Americii o "mare parte din vina" pentru creșterea corupției în Afganistan, potrivit AP și BFM. 


Liderul politic de la Kabul a evocat în acest sens contractele eliberate nu de autoritățile afgane, ci de guvernele occidentale, în special de SUA. "Am ajuns la concluzia că la noi corupția vine din SUA, prin intermediul acestor contracte", a afirmat Karzai, al cărui regim este acuzat că luptă insuficient împotriva acestui flagel.

Potrivit "Indicelui de Percepție a Corupției" anual, realizat de Transparency International, Afganistanul, împreună cu Somalia și Coreea de Nord, este cea mai coruptă țară din lume.

În interviu, președintele afgan s-a exprimat în termeni foarte critici la rolul jucat în prezent în Afganistan de aliatul său cheie - Statele Unite ale Americii. El a spus că i-a trimis recent o scrisoare președintelui american Barack Obama, în care l-a avertizat că nu va semna niciun fel de acord cu Washingtonul în domeniul securității până când toți deținuții afgani, aflați sub jurisdicția SUA, nu vor fi plasați sub controlul autorităților locale.

"I-am scris lui Obama că poporul afgan nu ne va permite pur și simplu să semnăm astfel de acorduri atât timp cât Washingtonul continuă să încalce suveranitatea noastră", citează BFM declarația făcută de Karzai în interviul pentru NBC. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4783 secunde