Președintele Germaniei, avertisment pentru oamenii de afaceri chinezi

279
Președintele Germaniei, avertisment pentru oamenii de afaceri chinezi - presedintele-1544104773.jpg

Articole recomandate

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a ridicat, ieri, întrebări sensibile despre noile tehnologii și supravegherea în a doua zi a vizitei sale de stat în China, relatează DPA.

"Ne face inteligența artificială viața mai bună și mai confortabilă sau ne face să fim superfluu?", a spus Steinmeier la un eveniment intitulat "Academia de Robotică" din orașul chinez Foshan.

Steinmeier a discutat de asemenea implicațiile tehnologice ale mașinilor fără șofer, întrebând dacă nu cumva "cantitățile uriașe de date adunate în acest proces" nu duc la intensificarea supravegherii.

Vizita de șase zile în China este cea mai lungă vizită efectuată de Steinmeier de când și-a preluat funcția de președinte în martie 2017. Și vine după vizita cancelarului Angela Merkel în mai 2018 și vizita ministrului de externe Heiko Mass luna trecută.

Steinmeier urmează să aibă discuții cu oameni de afaceri germani și chinezi, precum și cu intelectuali. Vizita va cuprinde opriri la Guangzhou, Chengdu și în cele din urmă la Beijing, unde, luni, se va întâlni cu președintele chinez Xi Jinping.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5676 secunde