Președintele Erdogan acuză Israelul de terorism de stat și genocid

163
Președintele Erdogan acuză Israelul de terorism  de stat și genocid - presedintele-1526393361.jpg

Articole recomandate

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, acuză Israelul de terorism de stat și genocid, după uciderea a peste 50 de palestinieni de către armata israeliană în Fâșia Gaza, relatează AFP.

"Israelul seamănă terorismul de stat. Israelul este un stat terorist", le-a spus Erdogan studenților turci la Londra, într-un discurs televizat. "Ceea ce a făcut Israelul este un genocid. Condamn această dramă umanitară", a adăugat președintele turc, care a decretat trei zile de doliu național și a anunțat pentru vineri o mare adunare de protest.

În același timp, Turcia și-a rechemat pentru consultări ambasadorii de la Tel Aviv și Washington, după cum a declarat, la Ankara, vicepremierul turc Bekir Bozdag.

El a denunțat anterior un "masacru" la frontiera dintre Israel și Fâșia Gaza, de care "administrația americană este în aceeași măsură responsabilă ca și Israelul". "Prin transferul ambasadei sale la Ierusalim, administrația americană a subminat șansele unei reglementări pașnice și a provocat un incendiu care va cauza și mai multe pierderi omenești, distrugeri și catastrofe în regiune", a insistat Bozdag. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3079 secunde