Premierul ungar Viktor Orban: "Ar trebui ca UE să-i dea bani Ankarei"

169
Premierul ungar Viktor Orban:

Articole recomandate

Premierul ungar Viktor Orban a exprimat susținerea guvernului său pentru ofensiva militară a Turciei în nord-estul Siriei împotriva milițiilor kurde, ofensivă condamnată la nivel global, informează DPA. 


Uniunea Europeană ar trebui să-i ofere sprijin financiar Turciei pentru dezvoltarea infrastructurii în zonele aflate sub controlul turc în nordul Siriei, a susținut Viktor Orban, atenționând că, în caz contrar, mai mult de trei milioane de migranți ar putea părăsi Turcia pentru a veni în Europa, pe ruta balcanică.
 
"Este în interesul fundamental al Ungariei să nu se întâmple acest lucru", a spus premierul ungar. 


Turcia plănuiește să înființeze o "zonă de securitate" de-a lungul frontierei în Siria, pentru a facilita reîntoarcerea a cel puțin două milioane de refugiați sirieni. 


Potrivit liderului populist de dreapta al Ungariei, incursiunea Turciei nu ar trebui condamnată. "Turcia nu a făcut decât să stabilizeze militar această regiune și să creeze o zonă securizată", a declarat Viktor Orban la postul național de radio. "Dacă înțeleg corect, aceasta este ceea ce s-a întâmplat acum acolo", a adăugat el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3111 secunde