Premierul ungar și reintroducerea pedepsei cu moartea. Reacții grave!

138
Premierul ungar și reintroducerea pedepsei cu moartea. Reacții grave! - viktororbanpedeapsacapitala90874-1432218040.jpg

Articole recomandate

Partidul Popular European (PPE) i-a dat azi un ultimatum premierului ungar Viktor Orban în chestiunea pedepsei cu moartea, avertizându-l că, dacă va pregăti un proiect de lege pentru reintroducerea acestei pedepse, atunci partidul său Fidesz va fi exclus din grupul popularilor europeni, transmite agenția EFE.


Secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz, a declarat că pentru popularii europeni 'există linii roșii foarte clare ce nu pot fi depășite, printre acestea fiind și pedeapsa cu moartea'. 'PPE este un partid cu puternice convingeri umaniste, total incompatibile cu pedeapsa cu moartea', a adăugat eurodeputatul.

'Vreau să fie foarte clar că numai pregătirea unei astfel de legislații în Ungaria va însemna excluderea imediată a Fidesz', partidul condus de Orban, din grupul popularilor europeni, unde formațiunea aflată la guvernare la Budapesta are 12 europarlamentari, a insistat Antonio Lopez-Isturiz, scrie Agerpres.


Premierul ungar Viktor Orban a apărat, marți, în fața Parlamentului European, în numele libertății de exprimare, dreptul țării sale de a dezbate o eventuală restabilire a pedepsei cu moartea, atrăgându-și nemulțumirea unor europarlamentari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4348 secunde