Premierul turc: Turcia nu va mai limita migrația dacă UE nu va elimina vizele

92
Premierul turc: Turcia nu va mai limita migrația dacă UE nu va elimina vizele - binaliyildirim-1472225193.jpg

Articole recomandate

Turcia ar putea renunța la acordul cu Uniunea Europeană privind imigrația în cazul în care nu vor fi eliminate până în octombrie vizele de călătorie pentru cetățenii turci în spațiul comunitar, avertizează premierul turc, Binali Yildirim, citat de site-ul agenției bulgare Focus.


"Vrem ca partenerii noștri din Uniunea Europeană să înțeleagă că a venit vremea să asume o responsabilitate mai mare în problema imigrației. Este esențial ca acordul privind liberalizarea vizelor să intre în vigoare până la sfârșitul lunii octombrie. Dacă acordurile de readmisie și eliminarea vizelor pentru cetățenii turci nu intră în vigoare, Europa se va confrunta cu un risc major", a declarat Binali Yildirim după întrevederea pe care a avut-o la Istanbul cu premierul Bulgariei, Boiko Borisov, scrie realitatea.net.

Nu este prima dată când Turcia amenință că va renunța la acordul cu UE privind imigrația. Pe 15 august, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, semnala că Turcia va renunța la acordul cu Uniunea Europeană privind limitarea imigrației dacă cetățenii turci nu vor primi, începând din luna octombrie, vize de călătorie în spațiul comunitar.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/premierul-turc-ultimatum-pentru-ue-turcia-nu-va-mai-limita-migra-ia-daca-ue-nu-va-elimina-vizele_1974975.html#ixzz4IS6h16SP

Follow us: @realitatea on Twitter


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4562 secunde