Premierul turc amenință cu lansarea unei acțiuni militare împotriva kurzilor din Siria

161
Premierul turc amenință cu lansarea unei acțiuni militare împotriva kurzilor din Siria - erdogan21448722080-1455381522.jpg

Articole recomandate

Prim-ministrul turc, Ahmet Davutoglu, a amenințat sâmbătă cu lansarea unei acțiuni militare în Siria împotriva Partidului uniunii democratice (PYD) al kurzilor sirieni, formațiune care este considerată de autoritățile de la Ankara drept o organizație teroristă, transmite AFP.


"Putem dacă este necesar să luăm și în Siria aceleași măsuri ca în Irak", a declarat Davutoglu într-un discurs televizat, referindu-se la bombardamentele efectuate în 2015 împotriva Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK) în fieful kurzilor din regiunea Qandil din nordul Irakului.

"Ne așteptăm ca prietenii și aliații noștri să ne susțină", a adăugat premierul turc.

Potrivit informațiilor furnizate de organizația Observatorul sirian al drepturilor omului, armata turcă a bombardat sâmbătă sectoarele controlate de forțele kurde în provincia Alep din nordul Siriei.

Directorul acestui ONG, Rami Abdel Rahmane, a precizat că artileria turcă a bombardat sectoarele pe care Unitățile de protecție a poporului kurd (YPG) le-au recâștigat recent de sub controlul rebelilor islamiști în provincia Alep, în special sectorul Minnigh.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2615 secunde