La începutul lunii iunie Premierul Theresa May va prezenta un proiect de lege privind Brexitul

de Cuget Liber Joi, 16 Mai 2019 147
Premierul Theresa May va prezenta parlamentarilor britanici, în prima săptămână din luna iunie, pentru a treia oară, proiectul de lege privind acordul de retragere a Marii Britanii din UE, a anunțat un purtător de cuvânt din Downing Street, informează Reuters. 
Anunțul a fost făcut la încheierea unei întâlniri a premierului britanic cu șeful opoziției laburiste Jeremy Corbyn. 
„În această seară (n.r. - marți seară), prim-ministrul s-a întâlnit cu liderul opoziției Jeremy Corbyn în Camera Comunelor pentru a-i transmite dorința noastră clară de a încheia negocierile și a concretiza rezultatul referendumului de a părăsi UE”, a spus purtătorul de cuvânt, menționând că discuțiile au fost utile și constructive. 
Executivul britanic consideră că prezentarea proiectului „este imperativ să fie făcută la acea dată” pentru ca Regatul Unit să poată părăsi UE „înaintea vacanței parlamentare de vară”, care începe în luna iulie. 
Totodată, executivul britanic speră să evite, astfel, ca deputații britanici aleși în scrutinul europarlamentar din 23 mai să preia mandatele în noua legislatură a Parlamentului European, a cărei primă sesiune plenară este prevăzută să aibă loc pe 2 iulie. 
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei