Premierul Suediei critică atitudinea lui David Cameron față de români și bulgari

103
Premierul Suediei critică atitudinea lui David Cameron față de români și bulgari - fredrikreinfeldt-1364319608.jpg
Premierul Suediei, conservatorul Fredrik Reinfeldt, l-a criticat astăzi pe omologul său britanic, David Cameron, subliniind că Guvernul de la Stockholm nu a constatat vreo imigrație masivă a românilor și bulgarilor, transmite Mediafax.ro.

"Cred că este o situație nefericită", a declarat Reinfeldt referindu-se la discursul lui Cameron.

"Cred într-o Europă care trebuie să fie deschisă, în care să avem libertate de circulație și în care trebuie să ne întrebăm mai degrabă cum se pot integra mai ușor străinii pe piața muncii", a adăugat el.

Reinfeldt a dezvăluit că, prin deschiderea pieței muncii cetățenilor români și bulgari, Suedia nu a constatat vreun aflux masiv de persoane care să încerce să beneficieze de indemnizații sociale. "Nu ne-am confruntat cu acest turism social și ar fi înțelept să împărtășim această idee și altora", a spus el.

David Cameron a rostit, luni seara, un discurs despre imigrație. "Am crezut întotdeauna în beneficiile migrării, dar am crezut întotdeauna că imigrația trebuie să fie totodată controlată în mod adecvat. Fără un control adecvat, încrederea comunității este subminată, resursele sunt afectate, iar beneficiile pe care imigrația le poate aduce sunt pierdute sau uitate", a declarat premierul britanic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3483 secunde