Premierul spaniol, mesaj pentru catalani: "Referendumul nu va avea loc"

155
Premierul spaniol, mesaj pentru catalani:

Articole recomandate

Premierul spaniol Mariano Rajoy a lansat un apel către separatiști catalani să se împace cu ideea că referendumul privind autodeterminarea nu va avea loc, ca urmare a mai multor măsuri guvernamentale care au dat o lovitură severă organizării scrutinului, relatează AFP. 


"Cel mai înțelept, cel mai rezonabil și cel mai democratic ar fi să se oprească", a declarat Rajoy membrilor partidului său conservator, Partidul Popular (PP), în timpul unei deplasări la Palma de Mallorca. Potrivit lui, liderii independentiști catalani "sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă". "Ei știu că statul de drept a împiedicat referendumul, ei știu asta, sunt pe deplin conștienți de acest lucru", a subliniat Rajoy. 


Guvernul spaniol a mers mai departe în măsurile sale, Ministerul de Interne de la Madrid declarând că dorește să coordoneze toate forțele de poliție din regiunea Cataloniei pentru a împiedica acest referendum, prevăzut să aibă loc la 1 octombrie. Această dispoziție vizează și "Mossos d’Esquadra", poliția catalană care se află, de obicei, sub controlul Ministerului de Interne al guvernului regional catalan. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4688 secunde