Premierul Scoției a refuzat să se întâlnească Donald Trump

189
Premierul Scoției a refuzat să se întâlnească Donald Trump - trump-1531552997.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump petrece weekendul în Scoția, alături de soția lui, într-una dintre stațiunile lui de lux. Prim-ministrul scoțian Nicola Sturgeon a refuzat să se întâlnească cu el, iar un protest amplu este programat să aibă loc sâmbătă la Edinburgh.


Cuplul Trump va sta la Turnberry, la sud-vest de Glasgow, unde va petrece sfârșitul de săptămână înainte ca președintele american să se întâlnească cu Vladimir Putin la Helsinki, scrie AFP.


După ce la Londra a fost primit de Theresa May, dar și de proteste, Trump a fost întâmpinat pe aeroportul din Glasgow de un prezentant al guvernului britanic, și nu de prim-ministrul scoțian, critic vehement al administrației sale, notează News.ro.


Stațiunea de golf din Turnberry a fost inaugurată de Trump pe 24 iunie 2016, la o zi după referendumul britanic privind părăsirea Uniunii Europene.


În 2006, Trump a promis că va construi pe 567 de hectare în apropiere de Aberdeen cel mai mare teren de golf din lume. Propunerea a fost bine primită de guvernul de la acea vreme, iar Trump a devenit un ambasador scoțian la nivel global. Însă localnicii s-au opus, iar consilierii locali au respins proiectul.


Relația dintre părți s-a îmbunătățit când Trump a promis că va crea 6.000 de locuri de muncă și va investi 1 miliard de dolari.

Trump Organisation a cheltuit 100 de milioane de dolari și a angajat în jur de 650 de persoane, temporar și permanent, însă insistă că stațiunea este în curs de dezvoltare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9493 secunde