Premierul polonez, criticat dur de reprezentanții comunității evreiești

208
Premierul polonez, criticat dur de reprezentanții comunității evreiești - premierul-1558550558.jpg

Articole recomandate

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a provocat furia comunității evreiești din țara sa după ce recent a afirmat că plata compensațiilor pentru proprietățile confiscate în Al Doilea Război Mondial reprezintă o victorie postumă pentru fostul lider nazist Adolf Hitler, transmite Reuters. 


Partidul Lege și Justiție (PiS), aflat la guvernare la Varșovia, susține că, în calitate de victimă a invaziei și ocupării de către Germania nazistă în războiul din 1939-1945, Poloniei nu ar trebui să i se impute obligații financiare în furnizarea plăților compensatorii pentru evrei. 


"Dacă se ajunge vreodată la acest punct, la această injustiție oribilă, dacă victima și călăul fac schimb de locuri, ar fi un abuz la adresa tuturor principiilor fundamentale de drept internațional și ar fi, de asemenea, o victorie postumă a lui Hitler", a spus Mateusz Morawiecki. 


Polonia a găzduit una dintre cel mai numeroase comunități evreiești din lume, înainte ca aceasta să fie masacrată de naziști în lagăre de exterminare, precum cel de la Auschwitz.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3846 secunde