Premierul olandez Mark Rutte: Londra trebuie să-și clarifice relațiile pe care le dorește post-Brexit

101
Premierul olandez Mark Rutte: Londra trebuie să-și clarifice relațiile pe care  le dorește post-Brexit - premierulolandezmarkrutte-1515585467.jpg

Articole recomandate

Premierul olandez Mark Rutte a făcut, ieri, apel la Marea Britanie să-și clarifice viitoarele relații pe care le dorește cu partenerii săi comerciali importanți după ce va părăsi Uniunea Europeană, relatează agenția Reuters.

"Este esențial ca Regatul Unit să-și clarifice poziția privind viitoarele noastre relații. Perioada de tranziție este importantă pentru minimalizarea impactului asupra cetățenilor și a afacerilor", a declarat Rutte într-un mesaj pe Twitter, după o întâlnire cu negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier.

Olanda este unul dintre principalii parteneri comerciali din UE ai Londrei și o retragere dezordonată a Marii Britanii din blocul comunitar în martie 2019, fără convenirea unui acord comercial, ar urma să reducă cu câteva puncte procentuale PIB-ul olandez.

Rutte a reiterat, de asemenea, sprijinul Olandei față de Barnier ca unic negociator al UE pentru Brexit, menționează Reuters. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4461 secunde