Premierul nipon Shinzo Abe, vizită istorică în Iran

de Cuget Liber Joi, 13 Iunie 2019 191
Premierul nipon Shinzo Abe a început, ieri, o vizită de două zile la Teheran, în contextul tensiunilor sporite din ultima perioadă dintre Iran și Statele Unite, informează DPA. 


Abe, primul șef de guvern al Japoniei care vizitează Iranul în ultimii 41 de ani, are programate convorbiri cu președintele Hasan Rohani și cu liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, potrivit informațiilor furnizate într-o conferință de presă, marți, de purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Yoshihide Suga. 


„În contextul tensiunilor în creștere din Orientul Mijlociu, Abe plănuiește să încurajeze Iranul, o putere regională, să se îndrepte spre o reducere a tensiunilor în cadrul întâlnirilor cu liderii acestui stat”, a precizat Yoshihide Suga. 


Vizita premierului nipon la Teheran are loc în anul în care cele două state marchează 90 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice. 


Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Tokio a menționat că premierul Abe a discutat, marți, la telefon cu președintele american Donald Trump despre Iran. În cadrul conversației de 20 de minute, cei doi au avut „un schimb de opinii despre situațiile regionale, inclusiv cea din Iran”, a adăugat Suga. 
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei