Premierul Nicola Sturgeon: "Independența Scoției este foarte aproape"

177
Premierul Nicola Sturgeon:

Articole recomandate

Independența Scoției este foarte aproape, a declarat premierul scoțian Nicola Sturgeon în fața miilor de manifestanți adunați în Glasgow, sâmbătă, pentru a cere organizarea unui nou referendum în această problemă, informează AFP. 


"Alegerile legislative pe care le avem în 12 decembrie sunt alegerile cele mai importante din epoca noastră pentru Scoția. În joc este viitorul țării noastre", a declarat lidera Partidului Național Scoțian (SNP) în fața manifestanților care agitau drapele scoțiene. 
Perspectiva unei Scoții independente este foarte aproape, a spus ea, îndemnându-i pe alegători să se mobilizeze și să voteze pentru partidul său în timpul viitorului scrutin. 


Nicola Sturgeon vrea să organizeze în 2020 un nou referendum asupra independenței, estimând că Brexitul a schimbat datele problemei, după ce un precedent referendum, în 2014, s-a soldat cu victoria taberei ce nu dorea independența, cu 55 la sută din voturi. 


"Acest scrutin trebuie să aibă loc anul viitor și noi ne pregătim", a spus ea, luna trecută, la congresul SNP, la Aberdeen. Ea intenționează să ceară undă verde de la guvernul britanic până la Crăciun. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3796 secunde