Premierul israelian i-a cerut ONU să desființeze agenția pentru ajutorarea palestinienilor

139
Premierul israelian i-a cerut ONU să desființeze agenția pentru ajutorarea palestinienilor - premierul-1497270615.jpg

Articole recomandate

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a cerut ONU să desființeze UNRWA, agenția sa pentru ajutorarea refugiaților palestinieni, pe care el o acuză că este una anti-israeliană, anunță un comunicat al biroului său de presă, informează AFP. 


Netanyahu a precizat că a prezentat această propunere în timpul vizitei întreprinse săptămâna trecută, în Israel, de către reprezentanta SUA la ONU, Nikki Haley, care a acuzat inclusiv Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, cu sediul la Geneva, de atitudine părtinitoare împotriva Israelului. 


"I-am spus că a venit momentul ca ONU să reconsidere menținerea UNRWA", se mai spune în comunicat. 


Potrivit lui Netanyahu, în timp ce milioane de alți refugiați din întreaga lume se află în grija Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), palestinienii sunt singurii care dispun de o agenție doar pentru ei. 


"În cadrul UNRWA, există o puternică ostilitate față de Israel", a mai spus premierul israelian în timpul reuniunii săptămânale a guvernului său. 


Purtătorul de cuvânt al UNRWA, Chris Gunness, a reacționat, afirmând că viitorul agenției nu poate fi decis în mod unilateral.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5069 secunde