Premierul irakian confirmă scăderea efectivelor coaliției antijihadiste din țara sa

102
Premierul irakian confirmă scăderea efectivelor coaliției antijihadiste  din țara sa - premierulirakianhaideralabadi-1518004266.jpg

Articole recomandate

Premierul irakian Haider al-Abadi a confirmat, ieri, scăderea anunțată cu o zi înainte de coaliția internațională antijhadistă privind efectivele sale din Irak, subliniind totodată necesitatea unei acoperiri aeriene importante, transmite AFP.

Abadi a indicat, în conferința de presă săptămânală, că discuții erau în curs de un an pentru diminuarea treptată a numărului forțelor coaliției, pe care el le-a cifrat la cel puțin 10.000.

Coaliția internațională condusă de SUA și-a exprimat luni voința de a ajusta în scădere, în 2018, forțele sale din Irak, unde gruparea Stat Islamic (SI) a fost alungată din cvasitotalitatea teritoriilor pe care le controla.

Coaliția a precizat că dorește să mențină o prezență continuă în anumite condiții, proporțional cu necesitățile și în coordonare cu guvernul irakian, potrivit unui comunicat care nu a dat cifre referitoare la efectivele avute în vedere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8418 secunde