Pregătiri de război? Rusia are rachete cu o bătaie de până la 2.350 de kilometri!

227
Pregătiri de război? Rusia are rachete cu o bătaie de până la 2.350 de kilometri! - rusiaarerachete-1549924245.jpg

Articole recomandate

Rusia are mai multe rachete de croazieră SSC-8 cu rază medie de acțiune decât se credea anterior, a relatat, ieri, ziarul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ), citând o sursă nenominalizată din serviciile de informații occidentale, transmite DPA.


NATO declară că sistemul de arme încalcă Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), un acord de dezarmare din 1987, din care Statele Unite și Rusia au anunțat că se retrag săptămâna trecută.


Statele Unite au acuzat de mult timp Rusia de încălcare a pactului.


Potrivit FAZ, în plus față de un batalion de antrenare la situl de testare a rachetelor de la Kapustin Yar din sudul Rusiei și altul în Kamîșlov, la est de Ekaterinburg, există alte două locuri unde sunt staționate batalioane și rachete: unul la Mozdok în Osetia de Nord și altul la Șuia lângă Moscova.


Fiecare dintre cele patru batalioane au patru lansatoare pe roți cu câte patru rachete, a relatat ziarul. Asta înseamnă că Rusia are cel puțin 64 de rachete SSC-8, care pot fi armate cu focoase convenționale sau nucleare.

Racheta are o bătaie de până la 2.350 de kilometri. Transportând un focos convențional de 500 de kilograme, raza de acțiune este de aproximativ 2.000 de kilometri, scrie ziarul.


Tratatul INF dintre Washington și Moscova interzice dezvoltarea și deținerea de rachete nucleare sau de croazieră cu o rază de acțiune între 500 și 5.500 de kilometri. Rusia susține că sistemele sale de arme au o rază de acțiune de 480 de kilometri, amintește agenția germană de presă.


Cu rachetele în pozițiile lor actuale, estul și nordul Europei ar fi în raza de acțiune, potrivit FAZ, care adaugă că mutarea lor ar putea pune întreaga Europă în raza de acțiune cu excepția Portugaliei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8087 secunde