Portavioane de atac americane efectuează manevre în Pacific. Se așteaptă reacția Coreei de Nord

136
Portavioane de atac americane efectuează manevre în Pacific.  Se așteaptă reacția Coreei de Nord - portavioane-1510063237.jpg

Articole recomandate

Trei portavioane de atac americane vor efectua manevre militare în partea de vest a Pacificului în zilele următoare, a relatat agenția de presă Reuters, citând patru responsabili de la Washington, sub rezerva anonimatului.

Aceste exerciții ale armatei americane intervin în contextul în care Donald Trump a început duminică un turneu de 12 zile în Asia, pe fondul tensiunilor extrem de ridicate între Washington și Phenian.

La manevre vor participa portavioanele USS Nimitz, Ronald Reagan și Theodore Roosevelt, ce vor fi însoțite de grupurile lor navale și a căror ultimă misiune în comun, în această parte a lumii, datează din 2007.

Nici data, nici locul exact al acestor aplicații nu au fost precizate, dar acest tip de inițiative provoacă în mod regulat indignarea autorităților nord-coreene, considerându-le drept provocări și amenințări, amintește agenția de presă citată.

Până în prezent, administrația americană a indicat doar că aceste manevre sunt în studiu și că pregătiri sunt în curs de desfășurare, dar o decizie finală privind efectuarea lor nu a fost încă anunțată.

Vorbind, luni, la Tokyo, președintele american a declarat că timpul "răbdării strategice" față de Phenian a trecut. Donald Trump a început, marți, o vizită de două zile în Coreea de Sud, a cărei agendă va fi dominată de problema programelor nuclear și balistic nord-coreene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6572 secunde