Popularitatea prim-ministrului conservator al Australiei, Scott Morrison, în scădere

159
Popularitatea prim-ministrului conservator al Australiei, Scott Morrison, în scădere - popularitatea-1578947206.jpg

Articole recomandate

Popularitatea prim-ministrului conservator al Australiei, Scott Morrison, a primit o lovitură puternică, în mare parte din cauza gestionării crizei legate de incendiile de vegetație care au devastat țara în ultimele luni, relatează agenția DPA.


Cota de popularitate a lui Morrison a scăzut cu opt puncte procentuale de la începutul lunii decembrie, ajungând la 37%, potrivit unui sondaj Newspoll realizat de ziarul conservator The Australian.


Liderul opoziției laburiste Anthony Albanese l-a depășit pe Morrison, cu o cotă de popularitate de 46%, ca prim-ministru preferat.


Sondajul relevă că 59% dintre respondenți sunt nemulțumiți de performanța lui Morrison.
Un număr de 1.505 de alegători au fost chestionați de miercuri și până sâmbătă în primul sondaj de opinie publicat în 2020. Marja de eroare este de 2,5%.


Rezultatul acestui sondaj este cel mai prost pentru Morrison de când el și-a asumat conducerea Partidului Liberal în august 2018, continuând apoi cu câștigarea alegerilor federale în mai anul trecut.


Incendiile de vegetație din Australia, începute în acest sezon în septembrie, au ars deja peste 10 milioane de hectare de teren, făcând 28 de morți și distrugând peste 2.000 de case.


Între timp, guvernul a promis 50 de milioane de dolari, sumă care va fi suplimentată, pentru a ajuta la salvarea și protejarea faunei sălbatice afectate de focuri.


Banii vor proveni din fondul de recuperare după incendii de două miliarde de dolari.
Oamenii de știință au avertizat că peste un miliard de animale ar fi murit în incendii, iar unele specii ar putea ajunge la dispariție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5406 secunde