Pompeo respinge criticile europene privind replierea națională a SUA

de Cuget Liber Luni, 17 Februarie 2020 170
Secretarul de stat american Mike Pompeo a respins, sâmbătă, la Conferința de Securitate de la Munchen, criticile președintelui german Frank-Walter Steinmeier și ale altor oficiali europeni privind replierea națională și egoismul administrației conduse de Donald Trump, afirmând că ele „nu reflectă realitatea”, potrivit AFP.

Afirmațiile făcute, vineri, de Steinmeier, precum și cele asemănătoare ale altor oficiali, „nu reflectă deloc realitatea”, a declarat Pompeo. „Am plăcerea să vă anunț că ideea conform căreia Alianța transatlantică ar fi moartă este extrem de exagerată”, a adăugat el.

Președintele german, care nu dispune de puteri executive, dar a cărui voce este ascultată în Germania, a criticat sever, vineri, poziția urmată de autoritățile americane, chiar în deschiderea Conferinței de Securitate de la Munchen, importantă reuniune internațională pe subiecte legate de apărare.

„Principalul nostru aliat, SUA, refuză sub administrația actuală ideea însăși a unei comunități internaționale”, a denunțat el.Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei