Poluare masivă cu cianură! Șefii unei companii miniere, arestați

de Cuget Liber Sâmbătă, 22 Februarie 2020 133
Poluarea cu cianuri pe râurile Iugovska și Cepelarska din sudul Bulgariei este de 20 de ori mai mare decât limita de siguranță, a declarat sâmbătă Țvetelina Kuneva, șefa Direcției pentru bazinul de est al Mării Egee (EABRD), citată sâmbătă de BTA, potrivit Agerpres.

Direcția pentru regiunea Plovdiv din Ministerul de interne bulgar a anunțat la rândul său că CEO-ul unei companii miniere, Lucky Invest, și un alt responsabil al acesteia au fost arestați pentru 24 de ore sub suspiciunea că se fac vinovați de această poluare.

Zona poluată a fost inspectată mai devreme sâmbătă de ministrul bulgar al mediului și apelor, Emil Dimitrov, guvernatoarea regiunii Plovdiv Dani Kanazireva și alți oficiali. Poluarea a fost detectată vineri, după o verificare neanunțată din partea EABRD și a Inspectoratului regional pentru mediu și apă.

Dani Kanazireva a afirmat că Lucky Invest a deversat în mod deliberat în râu ape reziduale, „ceea ce este inacceptabil și încalcă legea”, dar nu există riscuri pentru apa potabilă din regiune.

La rândul ei, directoarea Companiei de sisteme de irigații, Snejina Dineva, a spus că apa din râurile poluate nu este folosită în mod curent pentru irigații, așa încât nu există riscul poluării terenurilor agricole.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei