Premierul Mateusz Morawiecki:

"Polonia se va retrage și ea din pactul ONU privind migrația"

217

Articole recomandate

Polonia se va retrage și ea foarte probabil din pactul ONU privind migrația, la fel ca SUA, Ungaria, Austria și posibil Cehia, întrucât acest acord poate încuraja imigrația ilegală, a anunțat premierul polonez Mateusz Morawiecki, relatează agenția Reuters.

"Este foarte probabil că nu o să mai fim parte a pactului global privind migrația", a spus Morawiecki într-o conferință de presă comună cu cancelarul german Angela Merkel, aflată într-o vizită oficială la Varșovia.

"Considerăm că principiile noastre suverane au o prioritate absolută", a explicat șeful executivului polonez, după ce, joi, și premierul ceh Andrej Babis a anunțat că dorește să retragă țara sa din acordul ONU denumit "Pactul global pentru o migrație sigură, ordonată și reglementată", iar miercuri, Austria a confirmat că va urma exemplul SUA și al Ungariei și se va retrage din acest acord.

În replică, Angela Merkel a spus la conferința de presă comună cu premierul Morawiecki că, în opinia Germaniei, acest pact ține cont de suveranitatea statelor și stabilește bazele unei migrații legale, contribuind totodată la combaterea celei ilegale.

"Din perspectiva mea, toate acestea sunt clarificate în pactul privind migrația; el nu este constrângător și de aceea Germania îl va aplica", a spus șefa guvernului de la Berlin, care a promovat o politică a frontierelor deschise prin care peste un milion de migranți din Orientul Mijlociu și Africa au venit în Germania în ultimii ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4989 secunde