Polonia acuză Comisia Europeană de standarde duble privind regulile democratice

147
Polonia acuză Comisia Europeană de standarde duble privind regulile democratice - polonia-1521738147.jpg

Articole recomandate

Ministrul polonez de Externe, Jacek Czaputowicz, a acuzat Comisia Europeană că folosește standarde duble prin modul diferit în care tratează statele membre, reacție survenită după ce Bruxelles-ul a respins argumentele prin care executivul de la Varșovia își susține reformele în justiție, informează Reuters. 


"Nimic nu face mai mult rău ideii de integrare europeană decât actuala inegalitate a statelor ei membre în fața legii, folosirea standardelor duble și abdicarea Comisiei Europene de la rolul ei de gardian obiectiv al tratatelor pentru a se transforma într-un instrument aflat în mâinile unor state", a declarat ministrul Jacek Czaputowicz într-un discurs susținut în parlamentul de la Varșovia. 


El a acuzat de asemenea instituțiile europene că ignoră preocupările alegătorilor din statele membre ale UE și că astfel sunt alimentate sentimentele euro-sceptice în rândul populației. 


"Deficitul de democrație în Uniunea Europeană nu este o figură de stil, este o realitate cu consecințe politice profunde", a estimat șeful diplomației poloneze. "Valul în creștere al opoziției față de integrarea pe continentul european nu este cauza slăbirii democrației în UE, ci un rezultat al ei", a continuat Czaputowicz, insistând că Polonia dorește o Uniune Europeană puternică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3308 secunde