Poliția spaniolă a oprit un al doilea atac, după cel de la Barcelona. Cinci teroriști cu centuri cu explozibil, împușcați

608
Poliția spaniolă a oprit un al doilea atac, după cel de la Barcelona. Cinci teroriști cu centuri cu explozibil, împușcați - barcelona2-1503037364.jpg

Articole recomandate

Poliția spaniolă a anunțat că a ucis cinci persoane în orașul Cambrils, pentru a opri o a doua tentativă de atac terorist, la scurt timp după cel de la Barcelona, relatează BBC News. Atacatorii purtau centuri cu explozibil.

Autoritățile leagă în prezent atacurile de la Barcelona și Cambrils cu o explozie produsă într-o casă, miercuri seară, în orașul Alcanar. Deflagrația s-a soldat cu un mort.

Anterior, șeful poliției, Josep Lluis Trapero, a declarat că se pare că locuitorii dintr-o locuință din Alcanar au pregătit un dispozitiv explozibil.

La Cambrils, șapte oameni, inclusiv un ofițer de poliție au fost răniți când o mașină a intrat într-un grup de persoane, vineri dimineață, au anunțat serviciile catalane de urgență.

Potrivit presei spaniole, vehiculul atacatorilor s-a răsturnat și, când oamenii au coborât, poliția a deschis focul asupra lor.

Forțele de ordine au anunțat că situația din Cambrils – o stațiune propulară aflată la sud-vest de Barcelona – este sub control.

O echipă de geniști urma să detoneze controlat centurile cu explozibil ale teroriștilor.

Într-un alt incident, poliția a împușcat și a ucis un bărbat care a lovit ofițeri la un punct de control de la marginea Barcelonei, dar autoritățile au declarat că nu există dovezi că acesta a avut legătură cu atacul de la Las Ramblas.

Între timp, poliția continuă să îl caute pe șoferul mașinii folosite în atacul de la Barcelona, soldat cu 13 morți și zeci de răniți. Acesta a fugit pe jos.

Forțele de ordine au arestat alte două persoane, dar niciunul dintre ei nu a fost șoferul.

Poliția a publicat fotografia unui bărbat numit Driss Oubakir, ale cărui documente au fost folosite pentru a închiria mașina folosită în atac. Presa locală scrie că acesta are între 20 și 30 de ani și s-a născut în Maroc.

Pe de altă parte, există informații că acesta ar fi contactat poliția și ar fi insistat că el nu a fost implicat în atac și că documentele sale au fost furate.

Statul Islamic a revendicat atacul din Las Ramblas, spunând că a fost comis de "soldați ai Statului Islamic"



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7825 secunde