Poliția și armata, amplu exercițiu antiterorist în sud-vestul Germaniei

de Cuget Liber Sâmbătă, 19 Octombrie 2019 172
Poliția germană și soldați din Bundeswehr pregătesc un amplu exercițiu antiterorist în landul Baden-Wurttemberg, din sud-vestul Germaniei, la câteva zile după o tentativă de atentat într-o sinagogă din orașul Halle, transmite DPA. 


Exercițiul intitulat BWTEX, la care iau parte 2.500 de ofițeri, este cel mai mare de acest fel organizat vreodată în Germania, potrivit Ministerului de Interne din landul Baden-Wurttemberg. 


Forțele de securitate urmează să simuleze un atac comis de mai multe persoane într-o zonă pietonală aglomerată din orașul Konstanz, pe malul lacului omonim. 


În fața pericolului terorist continuu, autoritățile din domeniul securității trebuie să fie pregătite pentru ce este mai rău, a declarat ministrul de Interne al landului Baden-Wurttemberg, Thomas Strobl. 


Înaintea exercițiului care are loc, sâmbătă, pe un poligon din Stetten, poliția și armata germane au organizat o mică expoziție în acest oraș, unde, printre altele, vizitatorii au putut să urce în vehicule blindate și în elicoptere militare, a adăugat Strobl.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei