Ploile musonice fac sute de morți

351
Ploile musonice fac sute de morți - ploimusonice-1470228835.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 96 de persoane au murit, iar aproximativ un milion de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele, pe fondul inundațiilor și a alunecărilor de teren provocate de ploile musonice abundente, în nord-estul Indiei, au anunțat autoritățile după cum relatează agenția de știri The Associated Press.

Inundațiile și alunecările de teren au provocat numeroase victime și pagube materiale consistente în statele Bihar, Assam și Himachal Pradesh, în partea de nord și nord-est a Indiei. Luni, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile au fost blocate șoselele care duc spre Tibet, iar sute de persoane au rămas izolate în stațiunea turistică Manali, fiind evacuate după câteva

ore.

În Statul Bihar, aproximativ 260.000 de persoane afectate de inundații au fost nevoite să se refugieze în adăposturi temporare, 400 de astfel de tabere fiind organizate de autorități.

În Assam, oficialii locali au anunțat că aproximativ 3,8 milioane de persoane au fost afectate de inundații, iar 700.000 s-au refugiat în adăposturi temporare.

Condițiile meteorologice nefavorabile au provocat ravagii și în Parcul național Kaziranga din Assam, unde cel puțin 17 rinoceri indieni, o specie amenințată cu dispariția, au murit din cauza inundațiilor.

Zeci de persoane mor anual în timpul sezonului musonic în Asia de Sud, iar cele mai afectate state sunt India și Bangladesh.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3078 secunde