Planul B al Kievului pentru Donbas în cazul eșuării discuțiilor cu Rusia

219
Planul B al Kievului pentru Donbas în cazul eșuării discuțiilor cu Rusia - planul-1575671651.jpg

Articole recomandate

Ucraina va face tot ceea ce îi stă în puteri pentru a pune capăt operațiunilor militare în estul țării pe cale diplomatică, însă dacă Rusia nu va pune în aplicare acordurile de la Minsk, Kievul este pregătit "să construiască un zid" care să se separe Donbasul de restul teritoriului ucrainean, a declarat Andrii Iermak, un consilier al președintelui Volodimir Zelenski, în cadrul unei reuniuni la Londra organizată, joi, de Chatham House și Consiliul pentru politică externă "Prisma ucraineană", un think tank care oferă expertiză Ministerului de Externe ucrainean, potrivit agenției oficiale de presă Ukrinform. 


"Nu vom consuma mult timp dacă nu vom vedea din partea Rusiei dorința de a transpune «Minskul» în practică. Nu vom aștepta ani în șir, am stabilit pentru aceasta un timp limitat", a afirmat Iermak, care nu a precizat vreun termen, dar anterior presa ucraineană a relatat că în conversațiile cu reprezentanții echipei lui Zelenski s-a spus neoficial că situația din Donbas ar trebui să se clarifice în prima jumătate a anului 2020. 


"Evident, Ucraina va face tot posibilul pentru a se ajunge la încetarea războiului pe cale politică. Dar noi, desigur, avem și un «plan B»", a insistat consilierul prezidențial, subliniind că acest plan B constă în "construirea unui zid de securitate în Donbas și a trăi mai departe". "Avem prieteni, îi vom implica și le vom împrumuta experiența. Mă refer aici în primul rând la Israel", a adăugat el. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5093 secunde