Pilotul rus doborât în Siria s-a sinucis cu o grenadă pentru a nu fi capturat

236
Pilotul rus doborât în Siria s-a sinucis cu o grenadă pentru a nu fi capturat - ntgwjmhhc2g9nzdjzjrhn2rkzmi1nty5-1517904181.jpg

Articole recomandate

Pilotul avionului forțelor aeriene ruse doborât sâmbătă deasupra Siriei s-a sinucis cu o grenadă pentru a nu fi capturat, a comunicat luni Ministerul Apărării de la Moscova, citat de dpa. Pilotul, maiorul Roman Filippov, s-a catapultat din avion sub tiruri intense ale insurgenților, a fost înconjurat de aceștia și 's-a angajat într-o luptă inegală' cu rebelii, a transmis ministerul. Înainte de a detona grenada, pilotul rus ar fi strigat "Asta este pentru băieții noștri", scrie Daily Mail.


'Grav rănit, atunci când distanța față de militanți era de doar câteva zeci de metri, ofițerul s-a detonat cu o grenadă. Moartea sa este o grea pierdere pentru forțele aeriene ruse' se afirmă în comunicatul citat de Agerpres.


'Pentru curaj și eroism, Ministerul rus al Apărării i-a acordat lui Roman Filippov titlul de Erou al Federației Ruse', precizează aceeași sursă.


Avionul de atac Su-25 a fost doborât sâmbătă deasupra provinciei siriene Idlib, bastion al rebelilor în nord-vestul țării.


Aparatele Su-25s efectuează lovituri aeriene împotriva unor ținte insurgente în cadrul ajutorului militar acordat de Rusia guvernului sirian.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5965 secunde