Phenianul amenință că va reveni la politica de dezvoltare a arsenalului său nuclear

198
Phenianul amenință că va reveni la politica de dezvoltare  a arsenalului său nuclear - phenian-1541342563.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord a avertizat Washingtonul că are în vedere în mod serios revenirea la strategia sa politică de dezvoltare a arsenalului nuclear dacă sancțiunile economice impuse asupra Phenianului nu sunt ridicate, transmite AFP.

Timp de mai mulți ani, Coreea de Nord a dus așa-numita politică "byungjin" - de dezvoltare simultană a capacităților sale nucleare și a economiei sale. În luna aprilie, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a anunțat că țara sa se va concentra "pe construcția economică socialistă".

Într-un comunicat, Ministerul de Externe nord-coreean a declarat că Phenianul ar putea reveni la politica "byungjin" dacă Statele Unite nu își schimbă atitudinea în materie de sancțiuni.

"Cuvântul «byungjin» și-ar putea reface apariția și ar putea fi avută în vedere în mod serios o schimbare de politică", relevă comunicatul publicat de agenția de presă oficială nord-coreeană KCNA.

În timpul summitului istoric cu președintele american Donald Trump, Kim Jong-Un a afirmat că dorește denuclearizarea țării sale, dar în ultimele luni s-au înregistrat foarte puține progrese în această direcție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3832 secunde