Petro Poroșenko: "Ucraina devine flancul estic de facto al NATO"

237
Petro Poroșenko:

Articole recomandate

 Ucraina a devenit flancul estic de facto al NATO, a declarat președintele ucrainean Petro Poroșenko, potrivit biroului de presă al administrației prezidențiale de la Kiev, transmite Xinhua.

"Fără o Ucraină puternică, ce s-a transformat într-un flanc estic de facto al NATO, nu se poate discuta despre un spațiu euro-atlantic stabil", a afirmat Poroșenko în cadrul conferinței internaționale la nivel înalt "The Hybrid War Decade: Lessons Learned to Move Forward Successfully".

În anul 2014, Kievul a revocat statutul de țară nealiniată al Ucrainei, când autoritățile pro-occidentale au ajuns la putere în țară, deschizând calea pentru aderarea acestui stat la blocul militar.

Ucraina și-a stabilit anul 2020 ca termen limită până la care va trebui să se conformeze deplin standardelor NATO într-o serie de domenii, în special securitatea, apărarea, justiția și combaterea corupției.

În septembrie acest an, parlamentul ucrainean i-a trimis Curții Constituționale de la Kiev un proiect pentru includerea intenției Ucrainei de a adera la NATO în Constituția țării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3753 secunde