Petro Poroșenko, citat într-o anchetă penală transmisă Parchetului General

167
Petro Poroșenko, citat într-o anchetă penală transmisă Parchetului General - petro-1574199788.jpg

Articole recomandate

Numele fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko apare într-o anchetă asupra abuzurilor de putere din timpul mandatului său, au anunțat, luni, autoritățile ucrainene, o premieră după plecarea acestuia de la președinția Ucrainei, informează AFP. 


Este posibil ca Poroșenko să fi încercat să "influențeze ilegal" formarea Înaltului Consiliu al Justiției, instanță ce participă la numirea de judecători, a precizat Biroul de Anchetă Ucrainean (DBR), organism însărcinat cu investigații penale ce vizează înalți responsabili de stat, care a transmis dosarul Parchetului. 


"Statutul lui Poroșenko este cel de martor", a precizat biroul de presă al DBR, însă, dacă suspiciunile existente vor fi confirmate de Parchetul General, fostul președinte ar putea rămâne fără imunitatea sa parlamentară și ar deveni urmărit penal. 


Infracțiunile invocate de DBR au fost calificate drept "îndemnuri la răsturnarea puterii și abuzuri de putere", fapte pasibile de o pedeapsă maximală de șase ani de închisoare. 


Serviciul de presă al lui Poroșenko, un prooccidental fervent, a denunțat anunțul de luni drept "un atac comandat" de Rusia. Cu puțin timp înainte de a fi ales președinte, Moscova a anexat Peninsula Crimeea și a izbucnit un conflict cu separatiștii proruși în estul Ucrainei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0148 secunde