Peste o tonă de carne de porc din Ungaria, sub sechestru cu suspiciunea de infectare cu pesta porcină

117
Peste o tonă de carne de porc din Ungaria, sub sechestru cu suspiciunea de infectare cu pesta porcină - abatore1542644955976-1550404393.jpg

Articole recomandate

Peste 1.200 de kilograme de carne de porc, provenită din Ungaria, a fost pusă sub sechestru într-un depozit din Timișoara, deoarece nu avea ștampila de sănătate ovală și ar putea proveni din zone unde pesta porcină a fost confirmată, potrivit news.ro.


Directorul Direcției de Sănătate Veterinară și Siguranța Alimentelor Timiș, Adrian Popa, a declarat, pentru News.ro, că 1.260 de kilograme de carne a fost sechestrată în Timiș.

Carnea provine din Ungaria, cel mai probabil din zone unde a fost confirmată pesta porcină, și nu a apucat să ajungă pe rafturile magazinelor.

"A fost sechestrată în unitate întreaga cantitate de carne, vorbim de 1.260 de kilograme de carne de porc. De asemenea, s-a aplicat o sancțiune contravențională de 2.000 de lei pentru etichetare necorespunzătoare și se face o anchetă în comun cu Poliția. Practic, în loc să fie marcată cu ștampila ovală de sănătate, o parte din carne nu a fost însoțită de ștampilă sau avea marca dreptunghiulară, ceea ce înseamnă că e de consum intern", a declarat Adrian Popa.

Potrivit sursei citate, 400 de kilograme din transportul de carne de porc a fost distribuită la Arad, Oradea și București, însă nici aceasta nu ar fi ajuns în magazine, ci doar în depozit.

Directorul DSVSA Timiș mai spune că urmează să fie analizată întreaga cantitate de carne pentru a sestabili dacă există vreun risc, iar tot ce este în neregulă va fi neutralizat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4361 secunde