Peste 70 de lideri de stat din întreaga lume participă astăzi, la Paris, la celebrarea Centenarului sfârșitului Primul Război Mondial

71
Peste 70 de lideri de stat din întreaga lume participă astăzi, la Paris, la celebrarea Centenarului sfârșitului Primul Război Mondial - 2d0176712e1b602c611bcfa3a9dd7977-1541932094.jpg

Articole recomandate

Peste 70 de lideri politici din întreaga lume, între care președintele SUA, Donald Trump, președintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel participă astăzi, la Paris, la celebrarea Centenarului sfârșitului Primul Război Mondial. La ceremonii este prezent și președintele Klaus Iohannis.

UPDATE Primii dintre cei aproximativ 70 de șefi de stat și de guvern așteptați au început să sosească duminică, la scurt timp după 8.15 GMT, la Palatul Elysee, fiind întâmpinați de președintele francez Emmanuel Macron, pentru a participa apoi la comemorarea armistițiului, informează France Presse.

Emmanuel Macron i-a primit, împreună cu soția sa Brigitte, pe lideri pe covorul roșu în fața a zeci de fotografi în curtea de onoare la Elysee. Primii au fost prim-miniștrii suedez, irlandez, norvegian și algerian, înainte de sosirea cancelarului german Angela Merkel și a prim-ministrului canadian Justin Trudeau.

Duminică dimineața, la ora locală 11.00 (12.0, ora României), în a unsprezecea zi a celei de a unsprezecea luni a anului - pentru a marca exact momentul la care focul a fost oprit pe toate fronturile europen -, cei 72 de președinți și șefi de guverne străini se vor alătura președintelui Emmanuel Macron la Arcul de Triumf din Paris pentru a celebra Centenarul sfârșitului Primului Război Mondial, scrie news.ro.


Duminică după-amiază, liderii politici vor participa la Forumul de la Paris pentru Pace. Nu însă și președintele SUA, Donald Trump, care va părăsi Franța mai devreme.

Sâmbătă seara, toți liderii veniți la Paris au participat la un dineu oferit de cuplul prezidențial francez Brigitte și Emmanuel Macron, în incinta muzeului d'Orsay.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9042 secunde