Peste 300 de cazuri de meningită fungică în SUA, generate de injecții cu steroizi contaminați

490
Peste 300 de cazuri de meningită fungică în SUA, generate de injecții cu steroizi contaminați - injectiicuusturoitratamentulimpo-1351061036.jpg

Statele Unite se confruntă cu peste 300 de cazuri de meningită fungică, fiind înregistrate 23 de decese, generate de injecții cu steroizi contaminați, potrivt autorităților sanitare citate de Mediafx.

Precedentul bilanț, de luni, al Centrelor federale de control și prevenirea bolilor (CDC) anunța 297 de cazuri, inclusiv 23 de morți, în 15 state, dintre care Tennessee și Michigan rămân cele mai afectate, cu 59 și, respectiv, 47 de cazuri.
Cu o săptămână înainte, CDC înregistra 233 de cazuri, dintre care 15 decese.


Boala este provocată de o ciupercă parazită descoperită în injecțiile cu steroizi provenind de la compania de medicamente New England Compounding Center (NECC), precum și de alte două produse fabricate de aceasta din urmă.
Peste 14.000 de persoane din 23 de state ar fi primit o injecție cu steroizi contaminați, a avertizat Food and Drug Administration (FDA). Aproape toate aceste persoane au fost contactate de autoritățile sanitare.
Aceste injecții epidurale cu steroizi sunt destinate tratării durerilor de spate provocate în special de hernia de disc sau a durerilor articulare.


În general, simptomele meningitei apar între una și patru săptămâni de la injecția cu steroizi contaminați dar în unele cazuri această perioadă se poate întinde și până la câteva luni, informează aceeași sursă.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Actual : Barack Obama, considerat învingător
Pagina a fost generata in 0.2559 secunde