Ministrul Apărării al Republicii Moldova:

"Pericolul iminent vine din regiunea transnistreană"

210

Articole recomandate

Prezența trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova este un pericol pentru țara noastră, iar dotarea armatei și bugetul mic sunt, la ora actuală, provocări majore pentru armata națională, este de părere ministrul Apărării al Republicii Moldova, Eugen Sturza, informează Radio Chișinău.

Sturza a declarat, în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova, că Republica Moldova trebuie să participe la asigurarea securității internaționale și că are nevoie de militari de carieră, bine pregătiți.

Ministrul a subliniat necesitatea majorării bugetului pentru armată. "Peste trei ani, vom avea o cu totul altfel de armată în Republica Moldova. O armată bine dotată, bine echipată, cu oameni profesioniști, cu salarii adecvate pentru a rămâne în țară", și-a exprimat el convingerea.

Referindu-se la prezența trupelor străine în stânga Nistrului, Eugen Sturza a amintit de ocupația Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă.

"Fără numere de înmatriculare, fără însemne de apartenență militară, care sunt ilegale. Exact așa au acționat în Crimeea în 2014", a declarat ministrul Apărării al Republicii Moldova, făcând o paralelă între prezența rusă din Transnistria și cea din Crimeea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4385 secunde