Percheziții într-un caz de spionaj. Este implicat un diplomat de rang înalt!

152
Percheziții într-un caz de spionaj. Este implicat un diplomat de rang înalt! - ddd-1579093460.jpg

Articole recomandate

Mai multe percheziții au fost întreprinse miercuri în locuințe și birouri din Germania și de la Bruxelles în cadrul unei anchete deschise împotriva a trei persoane suspectate de spionaj în favoarea Chinei, au comunicat procurorii germani, transmit agențiile internaționale, preluate de Agerpres.

Potrivit revistei Der Spiegel, prima care a scris despre această anchetă, printre cei vizați se află un fost diplomat european german de rang înalt. Acesta a lucrat la Comisia Europeană, după care a intrat în serviciul diplomatic al Uniunii Europene - Serviciul European pentru Acțiune Externă (SEAE) - și s-a aflat la post în mai multe state, scrie Der Spiegel. După încheierea carierei sale europene, în 2017, și angajarea la o firmă de lobby care consiliază 'mari companii', germanul ar fi început să transmită informații confidențiale serviciilor secrete chineze. El mai este suspectat că a recrutat alte două persoane, dintre care una s-a deplasat în China pentru a se întâlni cu destinatarii informațiilor, iar cealaltă ar fi indicat doar că era 'dispusă' să ajute la transmiterea de informații.

'Pot confirma că întreprindem o anchetă privind suspiciuni de spionaj în favoarea serviciului secret' al Chinei, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului federal german pentru anchetele de spionaj, Markus Schmitt. Niciunul dintre suspecți nu a fost arestat, a precizat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3647 secunde