Pentagonul deblochează 3,6 miliarde de dolari pentru zidul de la frontiera cu Mexicul

161
Pentagonul deblochează 3,6 miliarde de dolari pentru zidul de la frontiera cu Mexicul - pentagonul-1567605932.jpg

Articole recomandate

Pentagonul a anunțat, marți, că a deblocat 3,6 miliarde de dolari pentru finanțarea construcției a 280 km de zid la frontiera cu Mexicul, la solicitarea președintelui Donald Trump, informează AFP. 


Pentru deblocarea acestor fonduri, ministerul american al Apărării a decis amânarea a 127 de proiecte de construcție și modernizare a unor spații militare din SUA și străinătate prevăzute în bugetul său pe 2019, a declarat presei un purtător de cuvânt al ministerului, Jonathan Hoffman. 


Secretarul Apărării Mark Esper "a decis că aceste proiecte de construcție sunt necesare pentru susținerea utilizării forțelor armate și ministerul Apărării va realiza prin urmare 11 proiecte de construcție militară de barieră frontalieră", a precizat Hoffman. 


"Lungimea totală este de 175 de mile", a precizat responsabilul pentru afaceri de securitate internă din cadrul Pentagonului, Kenneth Rapuano. Acesta a precizat că este vorba de consolidarea segmentelor de barieră frontalieră deja existente, dar considerate insuficiente, precum și de construirea unor noi porțiuni. 


Zonele avute în vedere sunt, în special, situate în apropiere de Yuma (Arizona), El Centro și San Diego (California), Laredo și El Paso (Texas). 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8004 secunde